Hoppa till huvudinnehållet

Herrekipering på Åkergatan i Vålberg

Publicerad:
Åkergatan i Vålberg någon gång under slutet av 1950-talet. Foto: Nils Möller

Åkergatan på Lärkängen i Vålberg som det såg ut någon gång i slutet av 1950-talet. Järnvägen som syns går till vänster ner till Rayonfabriken och till höger in till Vålbergs centrum. I första byggnaden på höger sida fanns Wickmans Herrekipering.

Åkergatan 2023.
Åkergatan 2023. Foto: Veronica Sjöblom

Fler hus har byggts i området och vägarna har asfalterats. Järnvägsspåret används inte längre då Rayonfabriken, som sysselsatte 1 500 personer på 1960-talet, gick i konkurs 2004. I tegelhuset där herrekiperingen låg huserar nu en pizzeria.

Artikeltaggar

FamiljJärnvägKonkurserLokalhistoriaVålberg

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.