Herrekipering på Åkergatan i Vålberg

Publicerad:
Åkergatan i Vålberg någon gång under slutet av 1950-talet. Foto: Nils Möller

Åkergatan på Lärkängen i Vålberg som det såg ut någon gång i slutet av 1950-talet. Järnvägen som syns går till vänster ner till Rayonfabriken och till höger in till Vålbergs centrum. I första byggnaden på höger sida fanns Wickmans Herrekipering.

Åkergatan 2023.
Åkergatan 2023. Foto: Veronica Sjöblom

Fler hus har byggts i området och vägarna har asfalterats. Järnvägsspåret används inte längre då Rayonfabriken, som sysselsatte 1 500 personer på 1960-talet, gick i konkurs 2004. I tegelhuset där herrekiperingen låg huserar nu en pizzeria.

Artikeltaggar

FamiljJärnvägKonkurserLokalhistoriaVålberg

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare