Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Gamla fängelset på Karlbergsgatan

Publicerad:
Gamla fängelset 1978. Foto: Karlstads kommun

På Karlbergsgatan 3 låg förr i tiden Länsfängelset i Karlstad som togs i bruk 1847 – ett av de första som öppnade i landet. Totalt fanns 81 celler, varav 78 var ljusa och tre mörka. Bilden är tagen 1978 – tio år efter att fängelset stängde.

Numera är det hotell i det gamla fängelset.
Numera är det hotell i det gamla fängelset. Foto: Veronica Sjöblom

Det fanns många idéer vad som skulle hända med det gamla fängelset. Att bygga en skatteskrapa var en av dem, men ett massivt motstånd från föreningar och privatpersoner stoppade planerna. Numera huserar där Hotell Bilan som öppnade sin verksamhet 1985.

Artikeltaggar

FamiljFängelseHotellKarlstadLokalhistoriaMera

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.