Hoppa till huvudinnehållet

Första Villagatan i snökostym

Publicerad:
1:a villagatan 1956. Foto: Karlstads kommun

Så här såg 2:a Villagatan på Strand ut efter ett rejält snöfall 1956. Eftersom bilden är tagen ett drygt decennium innan högertrafikomläggningen 1967 står bilarna parkerade i olika riktningar på de båda bilderna. Strand tillhörde Karlstads landsförsamling före stadsinkorporeringen den 1 januari 1934. Långt in på 1900-talet var det mest åkrar och ängar i området.

1:a villagatan 2023.
1:a villagatan 2023. Foto: Veronica Sjöblom

Husen började så småningom byggas i etapper på Strand och fick därför ett ganska snävt gatusystem, vilket nog alla som försökt parkera på gatan eller fått mötande trafik kan vittna om. Sedan den första bilden togs finns det nu fler hus även på den högra sidan, närmast i bild ett parhus i tegel.

Artikeltaggar

FamiljKarlstadLokalhistoriaMeraStadsplaneringStrandTrafik

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.