Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Åttkantsgatan i Haga

Publicerad:
Åttkantsgatan 1981. Foto: Karlstads kommun

Så här såg det ut 1981 i kvarteret Uttern, det vill säga Åttkantsgatan i Haga, i riktning mot centrum. På vänster sida finns Hagahallen med en äldre skylt och i mitten framträder Domkyrkans torn. På höger sida fanns då en busshållplats.

Åttkantsgatan 2023
Åttkantsgatan 2023

Kvarteret är sig likt än i dag. Hagahallen ligger kvar på samma ställe i tegelhuset på höger sida. Men Domkyrkan skyms av ett flerfamiljshus som byggts och endast spiran syns över taknocken. På höger sida är busshållplatsen borta och det gamla tvåvåningshuset är rivet och har gett plats åt ett mycket högre lägenhetshus.

Artikeltaggar

BostäderHagaHagahallenKarlstadLokalhistoriaMeraStadsplaneringTrafik

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.