Hoppa till huvudinnehållet

Pekås-huset: ”Vi tittar på olika alternativ”

Publicerad:
Fortfarande tomt i gamla Pekås-huset.
Fortfarande tomt i gamla Pekås-huset. Foto: Monica Kullgren

Ännu finns det ingen ny hyresgäst för fastigheten som tidigare rymde Pekås.

I oktober i fjol rapporterade Karlstads-Tidningen om en dyster höst för Skoghalls centrum. Café Vetekransen gick i konkurs och byggnaden för gamla Pekås stod tom. Då berättade Lisa Fredholm, fastighetsägaren Nordic PM:s representant i Karlstad, att de sökte efter en ny hyresgäst och att förhandlingar pågick. Coop Värmlands hyreskontrakt hade då ännu inte löpt ut. Det gjorde det vid årsskiftet.

"Olika alternativ"

Karlstads-Tidningen har sökt fastighetsägarens representant och hon svarade via sms:

”Pekås hyresavtal gick ut siste december 2022 så vi har precis fått ’tillbaka’ lokalen. Vi tittar på olika alternativ, inget som jag kan gå in på i detalj idag men givetvis vill vi att det ska passa in i centrum!”

Hon tillade att de har en dialog med kommunen.

Fredrik Berglöf är vd på Hammaröbostäder.

– Vi har kontakt med fastighetsägaren. Det är väl ett bättre ord. Och det har vi haft vid några tillfällen under de senaste åren. Det är klart att vi tittar på hur Skoghalls centrum skulle kunna utvecklas och vi har våra idéer men som kontakten är just nu så har vi ingen förhandling om huset, berättar han.

Han konstaterar att de säkert kommer att ha mer kontakter med Nordic PM framöver, men att Hammaröbostäder i denna fråga tills vidare avvaktar och ser om företaget får någon ny hyresgäst.

Artikeltaggar

AB HammaröbostäderBostad och byggenCoop VärmlandFastigheterFredrik BerglöfHammaröHandelKonkurserNyheterPekåsSkoghall

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.