Hoppa till huvudinnehållet

Långa köer när Borta med vinden visades på bio

Publicerad:
Kö till Röda Kvarns föreställning av Borta med vinden år 1942. Foto: Dan Gunner

Mitt under brinnande andra världskriget hade filmklassikern "Borta med vinden" biopremiär. Här ringlar sig kön runt halva kvarteret till en föreställning på Röda Kvarn, där många ville se kärlekshistorien mellan Scarlett O'Hara (Vivien Leigh) och Rhett Butler (Clark Gable) på vita duken. Bilden är tagen 1942.

Artikeltaggar

BiograferBorta med vindenClark GableFilmFöreställningarKarlstadLokalhistoriaMeraNöje/KulturSkådespelareVeckans bildVivien Leigh

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.