Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Vattenverket på Sandgrund

Publicerad:
Vattenverket på Sandgrund 1960.
Vattenverket på Sandgrund 1960. Foto: Karlstads kommun

De första byggnaderna till vattenverket på Sandgrund började byggas 1889 och togs i bruk året efter. Dricksvattenproduktionen upphörde 1956 då Sörmoverket invigdes. Det som återstår av vattenverket i dag är intaget vid cykelbron över till Sundsta. Bilden är tagen 1960.

Sandgrund Lars Lerin 2023.
Sandgrund Lars Lerin 2023.

I många år var Sandgrund vida känt som danspalatset i Karlstad. 2003 blev det i stället ett modernt diskotek när nattklubben Blue moon bar tog över. Kommunen köpte lokalerna 2011 och året därpå öppnades Lars Lerins konsthall. Närmast i bild syns parkeringen mellan Sandgrund och bibliotekshuset.

Artikeltaggar

FamiljKarlstadLars LerinLokalhistoriaMeraNattklubbarParkeringSandgrundSandgrund

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.