Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Sandbäcksgatan/Södra Klaragatan

Publicerad:
Reporter Veronica Sjöblom
Veronica Sjöblom
veronica.sjoblom@vf.se
Sandbäcksgatan/Södra Klaragatan 1966.
Sandbäcksgatan/Södra Klaragatan 1966. Foto: Erik Klintedahl/Karlstads kommun

Bilden på korsningen Sandbäcksgatan/Södra Klaragatan i Klara är tagen 1966. I hörnet fanns då ett trähus som i bottenplan huserade en tobaksbutik. Tvåvåningshuset byggdes av handlanden Emil Christman efter stadsbranden och revs samma år som bilden är tagen.

Sandbäcksgatan/Södra Klaragatan i Klara är tagen 2023.
Sandbäcksgatan/Södra Klaragatan i Klara är tagen 2023. Foto: Veronica Sjöblom

Efter att det gamla trähuset revs uppfördes ett femvåningshus som står kvar än i dag och ägs av KBAB. I den gamla tobaksbutiken finns nu ett företag som jobbar med att matcha människor i arbete och studier.

Artikeltaggar

BostäderFamiljFastigheterHyresrätterKarlstadKBABKlaraLokalhistoriaMera

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.