Hoppa till huvudinnehållet

Se bröllopsyra från förra seklet

Publicerad:
Notarie Otto Ahlrutz har bröllopsmottagning på Sundsta herrgård efter att ha gift sig med en av ägarfamiljens döttrar 1903. Brudens namn finns dock inte noterat.
Notarie Otto Ahlrutz har bröllopsmottagning på Sundsta herrgård efter att ha gift sig med en av ägarfamiljens döttrar 1903. Brudens namn finns dock inte noterat. Foto: Anna Ollson

Alla hjärtans dag är en passande dag att fira kärleken lite extra på. Kanske sker en del frierier under dagen eller så är det redan planerat sedan länge att knyta hymens band. Här är några bröllopspar som gifte sig under förra seklet.

Vet du mer om människorna på bilderna? Kontakta oss gärna på redaktion@kt.se

Brudparet Claes Martin på bild som togs 1923. Vad bruden heter förtäljer inte historien.Brudparet Claes Martin på en bild som togs 1923.
Brudparet Claes Martin på bild som togs 1923. Vad bruden heter förtäljer inte historien.Brudparet Claes Martin på en bild som togs 1923. Foto: Dan Gunner
Löjtnant Björn Zachrisson och fröken Majken Jansson från Skoghall är här nygifta år 1935.
Löjtnant Björn Zachrisson och fröken Majken Jansson från Skoghall är här nygifta år 1935. Foto: Dan Gunner

Artikeltaggar

ÄktenskapAlla hjärtans dagBröllopFamiljHistoriaKärlekMänskligtMeraSkoghallSundstaVeckans bild

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.