Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Kvarteret Hybelejen på Herrhagen

Publicerad:
Reporter Veronica Sjöblom
Veronica Sjöblom
veronica.sjoblom@vf.se
Foto: Ulf Lindberg/Karlstads kommun

Så här såg kvarteret Hybelejen på Herrhagen ut 1985 när denna bild är tagen. Närmast syns korsningen Fahlgrensgatan/Filaregatan. Precis bredvid ligger Herrhagsparken som invigdes 1919.

Foto: Veronica Sjöblom

Mycket har hunnit hända i kvarteret under 38 år som gått mellan fototillfällena. Där det gula trähuset tidigare stod på Filaregatan ligger nu tre punkthus med hyresrätter i KBAB:s regi. I bottenplan i de tre husen ligger också förskolan Hybelejen med sex avdelningar.

Artikeltaggar

BostäderHerrhagenHybelejenKarlstadKBABMera

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.