Hoppa till huvudinnehållet

Therese jobbar med energier: ”Bär kristaller i fickorna”

Publicerad:
"Jag har haft nya kunder i princip varje dag", säger Therese Molin, som bland annat säljer kristaller.
"Jag har haft nya kunder i princip varje dag", säger Therese Molin, som bland annat säljer kristaller. Foto: Charlotte Brunmark

Rosenkvarts, lodolit eller kanske en rå fluorit för att få mer stabilitet i livet? Intresset för kristallers påverkan på våra energier tycks bara öka. Therese Molin, som äger butiken My inside out, menar att acceptansen för spiritualitet har ökat i samhället.

– Det är inte längre en kategori människor som intresserar sig för andlighet och kristaller.

Ända sedan hon var liten har hon varit mottaglig för energier och när hon var 15 år köpte hon sina första kristaller. I dag är Therese Molins eget hem fullt av kristaller i olika färger och former – med olika egenskaper.

– Mina barn frågade en dag om vi hade en miljon kristaller hemma. Riktigt så många är det inte. Men jag skulle nog säga att jag är en sån som tror på allt, tills motsatsen är bevisad, skrattar Therese Molin.

Rosenkvarts, akvamarin, ametister och ioliter – mycket att välja mellan.
Rosenkvarts, akvamarin, ametister och ioliter – mycket att välja mellan. Foto: Charlotte Brunmark

Inga regler

Intresset för de kristaller hon säljer i butiken i centrala Karlstad, är stort. Att hon skulle driva egen salong där hon erbjuder allt från skönhetsbehandlingar, orakelkort och kristallhealing, till försäljning av kristaller, rökelser och hudvård – mötte en viss skepticism innan hon startade för snart ett och ett halvt år sedan.

– Men det har gått jättebra. Jag har haft nya kunder i princip varje dag.

Hos Therese Molin finns inga regler kring hur du väljer dina kristaller eller hur du ska använda dem. Vissa personer bär kristaller i fickan för att få en viss energi från dem, medan andra inreder sina hem med dem.

– Jag själv har kristaller i alla fickor, ja till och med i bh:n. Allt beror på vad jag är ute efter. Har jag en fullspäckad dag, kanske jag behöver en kristall som verkar lugnande. Hos mig finns inga regler kring vad du väljer eller behöver.

"Jag tror på allt, tills motsatsen är bevisad", säger Therese Molin.
"Jag tror på allt, tills motsatsen är bevisad", säger Therese Molin. Foto: Charlotte Brunmark

Hon fortsätter:

– Jag brukar säga till mina kunder att ta den kristall man dras till. Vi har alla olika energier, vi vet alla vad det är men ingen kan egentligen förklara det. I vårt stressade samhälle tror jag att vi har ett behov av det andliga. För mig är andlighet samma sak som personlig utveckling. Det hör ihop.

Utbildat medium

Det senaste i tillskottet av tjänster som Therese Molin erbjuder är bland annat husrensningar, alltså rensning av energier hemma – samt att hon utbildat sig till medium.

– Jag gör precis det jag vill och känner för. Så att allt bildar en helhet. Och jag älskar verkligen det jag gör.

Artikeltaggar

ButikerEkonomiFörsäljningHandelKarlstadNyheterStress

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.