Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Nybygge på Rudsvägen

Publicerad:
Foto: Dan Gunner

Här byggs flerfamiljehus på Rudsvägen 5, 1943. Det var en del av exploateringen av Sundsta enligt 1930 års stadsplan. Tidigare räknades Sundsta som landsort med koloniträdgårdar, betesmark och enstaka villor.

Foto: Monica Kullgren

Lönnallén på Rudsvägen finns kvar och förstärker gatans status som huvudstråk. I dag byggs det nya bostadshus på närliggande Sundsta torg som blir 8–13 våningar.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadLägenheterLokalhistoriaMeraRudsvägenSundstaSundsta torgVillor

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.