Hoppa till huvudinnehållet

Höjda priser på Sundstabadet – men billigare att leka

Publicerad:
Entrén till lekdelen nu får samma pris som för den som bara vill simma.
Entrén till lekdelen nu får samma pris som för den som bara vill simma. Foto: Sanna Emanuelsson

Sundstabadet höjer entrépriserna, men den nya prismodellen innebär att det blir billigare för barnfamiljer.

I dag finns ett pris för den om vill simma i bassängerna, ett annat för den som vill besöka lekdelen och ett tredje för besök i relaxavdelningen. Enligt den nya prismodellen slås tränings- och lekdelen ihop till ett pris medan relaxpriset blir oförändrat.

Anledningen till sammanslagningen är skatteskäl där det handlar om momsen för de olika aktiviteterna på badhuset. Momsen för upplevelsebad och relax är 25 procent, medan momsen för idrottsaktiviteter ligger på noll procent för kommuner.

Förslaget innebär att inträdesbiljetten för en vuxen höjs från 77 kronor till 97 kronor, en höjning med 26 procent, medan det för ungdomar i åldern 7-17 år handlar om en prishöjning från 41 till 65 kronor, en höjning med 59 procent. Kommunen kommer att ta fram erbjudanden för dem som ofta besöker badhuset för motionssim.

Entrén till lekdelen får samma pris som för den som bara vill simma. Där sänks priset från dagens 113 kronor till 97 kronor för vuxna och från 72 kronor till 65 kronor för barn mellan 7-17 år.

Beslutet måste tas i fullmäktige innan det kan realiseras.

Artikeltaggar

BadanläggningarFritid och livsstilKarlstadNyheterSimningSundstabadet

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.