Hoppa till huvudinnehållet

Förslag: Här ska Coop-butiken läggas ned

Publicerad:
Coop Värmlands styrelse föreslår att Coop Kroppkärr läggs ned.
Coop Värmlands styrelse föreslår att Coop Kroppkärr läggs ned. Foto: Coop Värmland

Styrelsen för Coop Värmland föreslår att två mindre stadsdelsbutiker läggs ned. En av dem är Coop Kroppkärr i Karlstad, den andra är Coop Vintergatan i Kristinehamn.

De båda butikerna har under de senaste åren haft en negativ försäljnings- och resultatutveckling.

– En nedläggning är alltid ett tråkigt beslut, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren. Men samtidigt måste vi ta ansvar för föreningens ekonomi, och vi kan inte subventionera olönsam verksamhet hur länge som helst.

Coop Värmland har under flera år täckt upp underskottet för de båda butikerna. Under de senaste fem åren har underskottet sammanlagt uppgått till 2,8 miljoner kronor. Båda butikerna är också i behov av stora investeringar såsom utbyte av kyldiskar, inredning och allmänt fastighetsunderhåll som sammanlagt beräknas att uppgå till minst elva miljoner kronor.

Coop Kroppkärr och Vintergatan sysselsätter sammanlagt åtta personer. Hur många som till sist kommer att beröras av den eventuella nedläggningen avgörs av fackliga förhandlingar som beräknas avslutas under våren.

Innan det slutliga beslutet om nedläggning fattas ska frågan diskuteras med medarbetare, förtroendevalda och medlemmar på respektive ort.

Artikeltaggar

ButikerCoop VärmlandHandelKarlstadNedläggningarNorra KroppkärrNyheter

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.