Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Speceriaffär på Herrhagen blev strippklubb

Publicerad:
Thore Wikströms speceriaffär.
Thore Wikströms speceriaffär. Foto: Dan Gunner

I hörnet Långgatan-Bergslagsgatan på Herrhagen låg 1931 Thore Wikströms speceriaffär. Där kunde kunderna hitta allt från konserver, kaffe, frukt till delikatesser och godis. På väggen hängde även en reklamskylt från Helios vita tvätt-björn så det är inte helt osökt att kunderna även kunde införskaffa tvättmedel där.

Strippklubben Maxim.
Strippklubben Maxim. Foto: Veronica Sjöblom

År 2022 är hörnet sig likt. Fasaden är den samma men har under åren som gått fått en uppfräschning med nya välvda fönster och stuprör, dock i samma stil som på 1930-talet. I lokalerna huserar numera strippklubben Maxim.

Artikeltaggar

HerrhagenKarlstadLokalhistoriaMeraVeckans bild

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.