Hoppa till huvudinnehållet

Juni: "Ser fram emot ett år med barnspring"

Publicerad:

2022 har varit ett händelserikt år – både på gott och ont med stora världshändelser, krig och kriser. Karlstads-Tidningens redaktion har summerat året och här kommer ett urval av allt vi skrivit om och människor vi träffat – månad för månad.

Emma Karlsson, Ulf Eriksson, Fanny Halldin och Elin Carlsson i Kvarterets Tigerns showgrupp.
Emma Karlsson, Ulf Eriksson, Fanny Halldin och Elin Carlsson i Kvarterets Tigerns showgrupp. Foto: Veronica Sjöblom

Kvarteret Tigern

I juni firade den dagliga verksamheten Kvarteret Tigern ett år i de nya lokalerna på Herrhagen med en jubileumsshow. I den deltog deltagare från de fyra olika grupperna musik, teater, ateljé och gymnastik.

Hur har 2022 varit för er?

– I somras hade vi den stora allsången i Mariebergsskogen och i oktober satte vi upp en jätteshow på Scalateatern som blev jättelyckad. Det var i samband med Globala Karlstad-veckan som vi fick frågan att representera de dagliga verksamheterna. Vi bjöd på allsång, solosång och alla möjliga shownummer, berättar Anita Hartman, ansvarig för showgruppen.

Vad önskar du av 2023?

– Vi jobbar med en ny stor show som har premiär i juni nästa år, direkt efter julledigheterna här sätter vi i gång arbetet med den. Sedan hoppas vi att vi åter kan vara med på Globala Karlstad.

Ett år av kreativitet och glädje på Kvarteret Tigern

Anna Wilén, driver Ängebäck trädgård.
Anna Wilén, driver Ängebäck trädgård. Foto: Veronica Sjöblom

Anna Wilén

På Ängebäck trädgård var det den mest hektiska veckan på året när KT hälsade på lagom till midsommar. Anna Wilén, som driver gården, hade tillsammans med sina anställda fullt upp att förbereda för anstormningen av jordgubbssugna kunder.

Hur har 2022 varit för dig?

– Det har varit ett bra år, det känns att vi pustat ut efter pandemin även om det gick bra för oss då också. Det har varit fina möten i jordgubbslandet, bra väder och vi har badat mycket på lunchrasterna. Den 1 december la vi ett täcke över jordgubbarna och sa sov gott. Vid lucia var jag på en jordgubbskonferens i Jönköping så då startade egentligen säsongen 2023.

Vad önskar du av 2023?

– Fred! Det går inte att säga så mycket annat. Och att vi förstår att klimathotet är på allvar, att vi kan säga till våra barn och barnbarn i framtiden "Vi gjorde allt vi kunde".

Populära gubbar mognar på anrik gård
Matilda Ribaeus och David Olofsson öppnade sin Davildas trädgård.
Matilda Ribaeus och David Olofsson öppnade sin Davildas trädgård. Foto: Britta Staake

Matilda Ribaeus och David Olofsson

Matilda Ribaeus och David Olofsson öppnade sin Davildas trädgård under Tusen trädgårdar. Det blev mycket uppskattat med omkring 150 besökare. Då gick paret i väntans tider och såg fram emot tillökningen.

Hur vill ni summera året som gått?

– Ett år som för vår del öppnat dörren för nya upplevelser då vi bland vågat visa upp vår trädgård och välkomnat vårt första barn till världen.

Vad har ni för förväntningar inför nästa år?

– Vi ser fram emot ett år med barnspring i trädgården och vår sons första sommar i livet, fullt av nya möten och sammanhang.

Kika in i rummen hos Davildas öppna trädgård
Tindra Karpe, Felicia Sohl och Maja Holm tog studenten.
Tindra Karpe, Felicia Sohl och Maja Holm tog studenten. Foto: Peter Bäcker

Felicia Sohl

Ända sedan hon själv började gymnasiet har studentfirandena lyst med sin frånvaro på grund av ett seglivat virus vid namn covid-19. Men för Felicia Sohl blev hoppet om ett ”normalt” studentfirande en dröm som blev sann. I juni tog hon och hennes vänner studenten från samhällsprogrammet på Karlstad fria läroverk.

Hur var 2022?

– Mitt 2022 har varit jättebra, jag flyttade till Örebro efter studenten och började studera på universitetet. Jag och killen skaffade även en katt tillsammans! Så året 2022 går absolut inte att klaga på.

Vad tror du om 2023?

– Under 2023 ska jag försöka att hitta på lite mer under sommaren, funderar kanske på en tripp till västkusten. Men framför allt ska jag försöka umgås med familjen, nu när man inte bor under samma tak längre.

"Har hoppats – och nu fick vi en student"
Bike babes Värmland.
Bike babes Värmland. Foto: Peter Bäcker

Bike babes

Intresset är stort för den nystartade motorcykelklubben Bike babes Värmland. På bara två månader i år hade klubben fått mer än 80 tjejer medlemmar, berättar Katarina Jonsson som är ansvarig.

Hur summerar ni 2022?

– Det har varit ett bra år för oss. Vi har nu 101 medlemmar i Bike babes Värmland. Vi har varit på några turer tillsammans.

Vad hoppas du av 2023?

– Största önskan är naturligtvis att det lugnar ner sig i världen och att det blir lite trevligare ton mellan länder. Annars önskar jag mig fint väder och åka på träff på Gotland med Bike babes från andra delar av Sverige. En ny mc skulle vara riktigt trevligt men den får nog vänta.

Artikeltaggar

ÄngebäckAnna WilénFrukt och bärHus och hemKarlstadKT SUMMERAR ÅRETMotorcyklarNyheterScalateaternSkola och utbildningStudenterTrädgårdVärmlands län

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.