Hoppa till huvudinnehållet

April: "Tappat ytterligare 7 000 hårstrån på fontanellen"

Publicerad:

2022 har varit ett händelserikt år – både på gott och ont med stora världshändelser, krig och kriser. Karlstads-Tidningens redaktion har summerat året och här kommer ett urval av allt vi skrivit om och människor vi träffat – månad för månad.

Gräsdalens service vd Fredrik Jansson tillsammans med sina två medarbetare Lars Johansson och Mikael Åhman.
Gräsdalens service vd Fredrik Jansson tillsammans med sina två medarbetare Lars Johansson och Mikael Åhman. Foto: Veronica Sjöblom

Fredrik Jansson

Fredrik Jansson, vd Gräsdalens service, och hans medarbetare hade precis inlett högsäsongen. Arbetsdagarna var ibland 12 timmar långa och telefonen ringde konstant. Att det var mycket att fixa och göra när våren gjorde entré var en underdrift.

Hur har 2022 varit för dig?

– Året har varit hektiskt! Det har gått från att vi gjorde många småjobb till att få jättemånga förfrågningar om större entreprenader. Till exempel har vi helt gjort om en hel större trädgård i Skoghall. Det är jättekul att vi kan göra allt själva och slipper ta in underentreprenörer för grävjobb och liknande. Vi är bättre på att ta ett totalansvar och alla medarbetare inom företaget har tagit ett jättekliv framåt i år.

Vad önskar du dig av 2023?

– Jag önskar fred i världen och att alla orosmoln som ligger över oss lättar. Att vi går starkare ur dessa oroliga tider.

Fredrik och hans gäng fixar vårfint i trädgårdarna

Tidningsmakaren Magnus Skoglund.
Tidningsmakaren Magnus Skoglund. Foto: Staffan Johansson

Magnus Skoglund

Skribenten och den tidigare KT-krönikören Magnus Skoglund startade den digitala lokaltidningen "Karlstad kallar" där både trams och allvar skulle samlas tillsammans med lokala profiler.

Hur har 2022 varit för dig?

– Sedan vi sågs senast så har jag hunnit tappa ytterligare 7 000 hårstrån på fontanellen. Jobbmässigt har Karlstad kallar gjort en digital ansiktslyftning med ny plattform – och nu laddar vi inför 2023 då vi blir ett månadsmagasin!

Vad önskar du av 2023?

– Under 2023 önskar jag mig att grannen, Micke Adamsson, håller sig borta från min trädgård och spabad när inte jag är hemma – och att många hittar Karlstad kallars hemsida och podcast!

Trams och allvar i ny tidning: ”Alla har en historia att berätta”
Mina Keyvani, butikschef på Kandy's.
Mina Keyvani, butikschef på Kandy's. Foto: Veronica Sjöblom

Mina Keyvani

Mina Keyvani, butikschef för Kandy's på Tormestad, laddade inför årets sötaste helg – påsken. Hon hade redan i februari beställt fler hundra kilo extra lösgodis till de redan cirka 1,2 ton som säljs en vanlig vecka, för att inget skulle ta slut.

Hur har 2022 varit för dig?

– Vi laddade rejält i påskas och klarade oss nästan precis i mål utan att favoriterna tog slut. 2022 har varit super och vi är såå tacksamma för alla våra fina kunder som supportar oss. Nu kommer dock svårare tider med ökningar på över 50 procent på mycket av våra varor. Vi har hållit länge på priser och försöker öka så lite vi kan på priserna, då vi har våra kunder i åtanke främst i dessa tider.

Vad önskar du av 2023?

– Jag hoppas att vi kan ge våra kunder det dem vill ha och att våra kunder fortsätter prioritera det färska godiset och utbudet hos oss. Att de tycker det är värt att besöka oss trots allt runtom som händer. Man behöver unna sig lite själamat när saker är extra svårt.

Godisbutiken laddar för årets sötaste helg
Nina Svensson, medium.
Nina Svensson, medium. Foto: Veronica Sjöblom

Nina Svensson

Nina Svensson, jobbar som medium och vägledare, och har i hela sitt liv känt en kontakt med andevärlden. Men det var inte förrän i 30-årsåldern som en meditationskurs förändrade allt. Nu vill hon hjälpa människor att leva sina bästa liv.

Hur har 2022 varit för dig?

– 2022 har varit ett transformerande år. Ett förändringens år till det bättre.

Vad önskar du av 2023?

– Min intention är att fortsätta få ännu mer balans mellan arbete och fritid, mer plats för Nina.

Nina jobbar som medium: ”Kraften finns i oss alla”
Inger Hillskog Roth och hunden Busligans Cailin.
Inger Hillskog Roth och hunden Busligans Cailin. Foto: Privat

Inger Hillskog Roth

Inger Hillskog Roth och hennes hund, en Australian kelpietik, Busligans Cailin ingick i landslaget som skulle resa till VM i Paris för att tävla i Heelwork to music. I december 2021 vann ekipaget en bronsmedalj på SM.

Hur vill du summera året som gått?

– Det gick bra i VM i Frankrike där vi tog lagbrons. I November var vi på NM och på EM tog vi också lagbrons.

Vad har du för förväntningar inför nästa år?

– Jag hoppas att det ska fortsätta att gå bra. Vi kommer att tävla vidare. Nu satsar vi på att kvala in till svenska landslaget.

Inger och Cailin tassar mot VM till musik
Christian och Carola Stark med sina hönor.
Christian och Carola Stark med sina hönor. Foto: Charlotte Brunmark

Carola Stark

De hade egentligen tänkt lägga pengar på bröllopsresa – men mitt i pandemin kändes det bättre att satsa pengar på att bygga ett rejält hönshus. I ett radhusområde i Skoghall bor och frodas nu åtta hönor hemma hos Carola och Christian Stark.

– Vi gifte oss i trädgården bland hönorna, säger Carola Stark.

Vad har hänt sen vi sågs sist?

– 2022 har varit ett händelserikt år i vår familj. Min man blev färdig polis och arbetar nu på krimjouren i Karlstad och nu är det min tur att påbörja distriktssköterskeutbildningen. Jag har 2022 gjort mitt första år som egenföretagare och har mitt första omsatt en miljon. För hönsens del så gillar de inte snö men har ett slott att bo i. Äggproduktionen har under denna märker delen av året gått ned.

Vad hoppas du av 2023?

– Jag ska ha semester! Träningen, att vara med familjen och djuren är perfekt återhämtning. Målet är att lyfta 120 kg i marklyft, jag lyfte 100 kg för några veckor sedan. Så roligt. I övrigt hoppas vi på nykläckta kycklingar till påsk.

Artikeltaggar

FamiljGodisGräsdalenHammaröHus och hemHusdjurKarlstadKT SUMMERAR ÅRETNyheterPåskSkoghallTrädgård

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.