Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Stora torget julen 1954

Publicerad:
Julbild från torget år 1954.
Julbild från torget år 1954. Foto: Dan Gunner

Vi står innanför grindarna för Tingvallagymnasiet och tittar västerut mot Stora torget och rådhuset. Året är 1954. Torget är till stora delar parkeringsplats för privatbilister och innehåller också en nergång till en offentlig toalett. Torget har också funktionen av bussterminal – fram till 1972.

Julbild från torget år 2022.
Julbild från torget år 2022. Foto: Monica Kullgren

Stora torget är busstorg igen sedan 1996, men nu är det högertrafik. Privat biltrafik får inte längre köra runt torget. Den offentliga toaletten är borta. Årets gran är mindre pampig än den från 1950-talet, men det finns också en ljusskulptur med vargar – Värmlands landskapsdjur – som lyser upp under vintersäsongen.

Artikeltaggar

KarlstadLokalhistoriaMeraStora torgetTingvallagymnasiet

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.