Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Kungsgatan mot Hagatorget

Publicerad:
Kungsgatan mot Hagatorget år 1934.
Kungsgatan mot Hagatorget år 1934. Foto: Dan Gunner

Kungsgatan närmast Hagabron kantas av affärsbyggnader från tidigt 1900-tal. Här låg möbelvaruhuset Walfrid Svensson med skyltfönster i två våningar. Byggnaden till höger var stadsbibliotek 1928–1995. I fonden Centralpalatset på Hagatorget. Fotoår 1934.

Foto: Monica Kullgren

I dag har platsen gatubelysning och separerade banor för fotgängare, cyklar och bilar. Trafiken kan vara livlig. Husen på Kungsgatan 2 har byggts på med takkupor och inredd vind. Träden i Frödingsparken har vuxit ett stycke.

Artikeltaggar

KarlstadKungsgatanLokalhistoriaMera

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.