Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Flickskolan vid Pråmkanalen

Publicerad:
Flickskolan år 1933.
Flickskolan år 1933. Foto: Dan Gunner

Karlstads flickskola flyttade till dessa lokaler år 1914. Från början var byggnaden ett annex till Karlstads lasarett. När annexet skulle bli skola byggde man till extra våningar och gjorde nya fönster som skulle släppa in mycket ljus i slöjdsalarna.

Tingvallagymnasiet år 2022.
Tingvallagymnasiet år 2022. Foto: Monica Kullgren

I dag tillhör byggnaden Tingvallagymnasiet. Man har fortfarande undervisning i lokalerna. Vy från Karlbergsgatan vid Pråmkanalen, parkering Slussvakten.

Artikeltaggar

Café SlusswaktenKarlstadLokalhistoriaMeraPråmkanalenSkola och utbildningSkolorTingvallagymnasiet

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.