Hoppa till huvudinnehållet

Sara Gunnarsson: ”Tack och adjö alla läsare!”

Publicerad:
Sara Gunnarsson.
Sara Gunnarsson. Foto: Tommy Andersson

Detta är en ledarartikel som uttrycker Karlstads-Tidningens politiska linje.

Allt gott har ett slut, så även mitt skrivande i Karlstads-Tidningen. Det är dags att efter fyra år släppa fram en ny liberal kraft som får väcka era intressen med spännande texter. Dock inte utan en summering från mig först.

Det var för lite mer än fyra år sen jag fick frågan om jag ville bli ledarskribent för Karlstads-Tidningen. En anrik tidning som under många decennier varit en mittenpunkt för Karlstads utveckling. Med tidigare skribenter som Gustaf Fröding, makarna Hellberg (Mauritz och Gerda) och inte minst Kjell Fredriksson, kändes det mycket ärofyllt att få frågan. Det har också varit en plattform för mig att kunna dryfta mina tankar och åsikter. Texterna har handlat om så väl stort som smått, alltid med en liberal prägel.

Ja, under de gångna åren har jag hunnit med allt från parkeringsnormer inne i centrum, sprututbyte på sjukhuset och recensera en hel del politisk turbulens. Det har resulterat i många samtal, ännu fler mejl och en och annan uppmaning.

Ett brev jag nog aldrig kommer glömma var när jag i början av pandemin skrev en text om Kinas urusla djurhållning. Det fanns då som nu, ett troligt samband mellan djurhållningen i Wuhan och covidviruset. De har en syn på djur och djurhållning jag aldrig kommer kunna acceptera. Nåväl, ledaren skapade ilska hos den kinesiska ambassaden. Ilskan blev så stor att de valde att skriva ett brev till Karlstads-Tidningens chefredaktör Frida Jansson Högberg. Kort gott tyckte de att hon skulle sätta munkavel på mig och få mig att sluta sprida osanningar. Deras djurhållning var minsann bra! Frida tyckte inte jag skulle lägga någon särskild vikt vid brevet, utan jag skulle se det som en komplimang i stället.

Ett annat återkommande tema i mina texter har handlar om vår lokaldemokrati. Jag förespråkar en variant av lokaldemokrati som tror på kraften i ett konstruktivt samtal. Från politiken, som från medborgare och föreningar. Att slå varandra i huvudet kan aldrig vara vägen framåt och det hoppas jag ni håller med om.

Sist men inte minst har många mina texter handlat om politik. Hamngatans varande eller icke varande, partiledarstrider i Liberalerna, Centerpartiets vänstersväng och mycket mer. Vårt Karlstad, Värmland, Sverige, EU och värld är sig inte likt efter dessa fyra år. Mycket har rört sig framåt och en hel del bakåt. Jag önskar att våra politiker kommer ihåg att de är medborgarnas främsta företrädare. De har fått ett förtroende och sedermera ett förtroendeuppdrag från medborgarna. Örat måste därför ständigt vara mot marken och lyhördheten stor. Oavsett nivå!

Till sist! Jag vill tacka min läsare för dessa trevliga år! Tack för all respons och för att ni läser Karlstads-Tidningen! Fortsätt med det så att inte tidningen behöver lägga ner. Vad som nu händer med mig är att jag helt och hållet går över till den politiska sidan. Jag har fått väljarnas förtroende att från och med första januari verka som regionråd för Liberalerna i Region Värmland. Så ni kommer inte slippa mig och mina texter helt. Ni kommer bara se att de är underskrivna med en annan titel.

Tack!

Artikeltaggar

ÅsikterCenterpartietDjurhållningEUGustaf FrödingKarlstadKarlstads-TidningenKinaKjell FredrikssonLedareLiberalernaPolitiska system och ideologierRegion VärmlandTidningarWuhan