Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Motorhotell i Kroppkärr

Publicerad:
Nybyggda OK Motorhotell.
Nybyggda OK Motorhotell. Foto: Okänd, Karlstads kommun

OK Motorhotell på Höjdgatan byggdes 1973. Ordet "motorhotell" syftar på att hotellet var avsett för bilister och hade en huvudentré för alla gäster, till skillnad från motellen där varje rum hade egen ingång. Fotoår okänt, troligen när hotellet var nybyggt.

I dag drivs hotell och konferens av en annan hotellkedja.
I dag drivs hotell och konferens av en annan hotellkedja. Foto: Monica Kullgren

I dag driver Best Western hotell och konferens med namnet Gustaf Fröding och sätter därmed nationalskalden på kartan, även om skaldens föräldrahem Alsters Herrgård ligger längre österut. Flaggor för olika nationaliteter vajar från flaggstängerna, i stället för OK-logotypen.

Artikeltaggar

Gustaf FrödingHotellKarlstadLokalhistoriaMeraNorra KroppkärrOKQ8

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.