Hoppa till huvudinnehållet

Hammaröbilden: Lillängshusen rivs

Publicerad:
Rivning utmed Lillängsvägen i Skoghall för att ge plats åt nya flerfamiljshus som kom på plats 1972. De vita Lillängshusen var från början ett tjugotal och byggdes för sulfatfabriksarbetare 1916–1918. Varje hus rymde fyra familjer i lägenheter om ett rum och kök. Det fanns också ett sovrum på vinden för skiftarbetare. I förgrunden syns flerfamiljshus på Vattenverksvägen, som byggdes 1962. Skoghalls kyrka, från 1957, i bakgrunden.
Rivning utmed Lillängsvägen i Skoghall för att ge plats åt nya flerfamiljshus som kom på plats 1972. De vita Lillängshusen var från början ett tjugotal och byggdes för sulfatfabriksarbetare 1916–1918. Varje hus rymde fyra familjer i lägenheter om ett rum och kök. Det fanns också ett sovrum på vinden för skiftarbetare. I förgrunden syns flerfamiljshus på Vattenverksvägen, som byggdes 1962. Skoghalls kyrka, från 1957, i bakgrunden. Foto: Hammarö hembygdsförening

I samarbete med Hammarö hembygdsförening publicerar Karlstads-Tidningen varje vecka en bild från det gamla Hammarö.

Artikeltaggar

HammaröLokalhistoriaMeraSkoghallSkoghalls kyrka

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.