Hoppa till huvudinnehållet

Veckans bild: Hjälmar Petterssons bokhandel 1944

Publicerad:
Hjalmar Petterssons Bokhandel 1944.
Hjalmar Petterssons Bokhandel 1944. Foto: Dan Gunner

Tre kvinnor kikar på bokutbudet hos Hjalmar Petterssons bokhandel. Kanske blev det ett köp av Elsa Beskows Tomtebobarnen eller någon av Pelle Svanslös-böckerna av Gösta Knutsson som ligger framdukat på ett bord. Bokhandeln låg i dåvarande fastigheten i hörnet Kungsgatan–Västra Torggatan i centrala Karlstad. Bilden är från 1944.

Artikeltaggar

BöckerElsa BeskowFastigheterGösta KnutssonKarlstadKungsgatanMeraVästra TorggatanVeckans bild

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.