Hoppa till huvudinnehållet

Detaljplan kan ändras: Nya bostäder på central industritomt

Publicerad:
Reporter Britta Staake
Britta Staake
britta.staake@kt.se
Detaljplanen behöver ändras för att rymma fler bostäder.
Detaljplanen behöver ändras för att rymma fler bostäder. Foto: Karlstads kommun

Ett bostadsprojekt planeras inom Tyggårdsviken, men den byggrätt som finns kvar i gällande detaljplan är för liten för att rymma en byggnad som storleksmässigt passar in i stadsbilden.

Därför behöver detaljplanen för kvarteret Barken 2 ändras. Den ändrade detaljplanen är nu ute på samråd till och med den 30 november.

En ändring gör det möjligt att bygga färdigt bostäderna inom Tyggårdsviken.

Planområdet är beläget i ett område med bostadsbebyggelse i fem och sex våningar med indragna takvåningar.

Öster om området finns Pråmkanalen med bryggor, båtplatser och promenadstråk.

I övriga stadsdelen förekommer byggnader avsedda för bostäder, kontor, verksamheter, nöje, större livsmedelsbutik med mera.

I dagsläget är den berörda marken bebyggd med en envåningsbyggnad från 1984. Den har tidigare innehållit en verkstad inom metall- och maskinindustrin, men står i dag tom och är omgärdad av ett högt staket.

Ändringen av detaljplanen innebär bland annat att fastigheten Barken 2 tillåts att exploatera i högre grad än den kvarvarande byggrätten i gällande detaljplan. Detta för att kunna uppföra ett flerbostadshus i liknande storlek som den angränsande byggnationen i kvarteret.

Artikeltaggar

BostäderDetaljplanerNyheterPråmkanalenTyggårdsviken

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.