Hoppa till huvudinnehållet

Vattenläcka stängde badhuset – ingen lösning i sikte

Publicerad:
Sätterstrands badhus är stängt på obestämd tid på grund av en vattenläcka.
Sätterstrands badhus är stängt på obestämd tid på grund av en vattenläcka. Foto: Monica Kullgren

Ännu finns inget besked om när Sätterstrands badhus på Hammarö kan komma att öppna igen. Skolornas simundervisning flyttar till andra badhus utanför kommunen.

Det var i förra veckan som kommunen stängde Sätterstrands badhus på grund av en vattenläcka i bassängen.

– Vi håller på och felsöker, men har inte hittat läckans orsak än, säger Lars Elfstrand, förvaltningschef på serviceförvaltningen.

Stängningen av badhuset innebär att simskolan, allmänhetens bad och övriga bokningar avbryts med omedelbar verkan.

Simundervisning flyttas

Grundskolans obligatoriska simundervisning kommer att flyttas till en annan simhall, vilken det blir är oklart.

– Ärendet hanteras just nu av våra handläggare med samordning av den administrativa stabschefen. Då detta är helt nytt finns av förklarliga skäl ingen lösning klar direkt, säger bildningsförvaltningens chef Björn Svantesson.

Kommunen har tidigare inlett en förstudie för att bygga en ny simhall. Sätterstrands badhus, som byggdes 1966, är det enda som finns i Hammarö kommun. Bassängen är bara tolv gånger sex meter, vilket är för litet för att passa simundervisningen för mellan- och högstadiet.

– Förstudien för en ny simhall har lagts på is på grund av att vi inte fått medel för den i budget. I och med vattenläckan kanske förstudien kan tas upp igen, hoppas Lars Elfstrand.

Samverka med Karlstad

– Anläggningen är väldigt sliten och det krävs mycket för att göra en bra lösning. Den nya simhallen bör också ha ett annat geografiskt läge för att vara tillgänglig för Hammaröborna. Det finns plats för en simhall i detaljplanen för den nya högstadieskolan på Mörmon, vid platsen för Hammarö utbildningscenter.

– En vision är att även Karlstadsborna ska kunna komma och simma på Hammarö. Karlstad har efter vad jag förstår också problem med för få simhallar och uppskjutna byggprojekt, så det vore bra om vi kunde samverka, säger Lars Elfstrand.

Artikeltaggar

Björn SvantessonFritid och livsstilHammaröHammarö kommunKarlstadKarlstads kommunKommunpolitikLars ElfstrandVattenläckor

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.