Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Bensinmack blev glasscafé

Publicerad:
Bensinmack på Järnvägsgatan 1960.
Bensinmack på Järnvägsgatan 1960. Foto: Okänd, Karlstads kommun

På Järnvägsgatan låg det en bensinmack bredvid hotell Drott till höger. Macken fotograferades 1960 i samband med att hela kvarteret Jägaren, förutom hotellet, revs för att ge plats åt Tempohuset och nya bostäder.

Samma plats 2022.
Samma plats 2022. Foto: Monica Kullgren

På mackens plats finns nu glasscafé Carli i bottenplanet. Fortfarande kan man se en utbuktning på trottoaren på platsen för gamla in- och utfarten. Stenbeläggningen har till stora delar ersatts med asfalt.

Artikeltaggar

BensinBostäderDrottFotograferingHotellJärnvägsgatanKarlstadNäringslivResor

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.