Hoppa till huvudinnehållet

Arman Teimouri: ”Vänsterstyret är en mardröm”

Publicerad:
Det finns ingen ”bred mitt”, det finns bara ett centerparti som är en del av vänstern, skriver Arman Teimouri.
Det finns ingen ”bred mitt”, det finns bara ett centerparti som är en del av vänstern, skriver Arman Teimouri. Foto: HP Skoglund

Detta är en ledarartikel som uttrycker Karlstads-Tidningens politiska linje.

Socialdemokraterna ska med Miljöpartiet och Centerpartiet styra Karlstad. Den nya majoriteten säger sig vara det ”grönröda styret”, men de är inget annat än ett vänsterstyre.

Med den majoritet som styrt Karlstad i tolv år har kommunen haft en exceptionell utveckling. Kommunen har växt så att det knakat och Karlstad har varit den katalysator som Värmland så väl behöver. När vi nu går in i tuffare tider och en nalkande lågkonjunktur så borde alla Karlstadbor vara oroliga för det nya styret.

Den vänsterpolitik som Karlstad nu får kommer exempelvis inte gynna företagande eller för den delen bryta segregationen. Deras politik på riksplan har försvagat svensk konkurrenskraft och segregationen är större än någonsin. Att det spretiga vänsterstyret skulle göra underverk är bara en dröm – det är mer en mardröm.

Socialdemokraterna använder sig av Centerpartiet som alibi för att vinna respekt av högerväljare och utnyttjar samtidigt Miljöpartiet för greenwashing och därmed möjligheten att kalla sig för ”gröna”. Givetvis kommer de även att samtala och samarbeta med Vänsterpartiet, både i öppna rum och bakom lyckta dörrar. Socialdemokraterna är nämligen inget annat än ett maktparti, där samarbete eller samstyre bara är en pappersprodukt. I verkligheten är de en ångvält som kommer få Karlstad att kantra åt vänster. Centerpartiet och Miljöpartiet kommer se sig själva överkörda och vara Karlstadbor svaret skyldiga.

Den vänstersväng som Centerpartiet har tagit både på riksplan, i många kommuner – däribland Karlstad och dessutom i Region Värmland – är precis det många varnade för innan valet. Det finns ingen ”bred mitt”, det finns bara ett centerparti som är en del av vänstern. I media kommer de predika om att de tagit ansvar, men i verkligheten struntar de helt i sina kärnväljare och gjort ett aktivt val mot vänster. Det går att förstå att många borgerliga centerväljare i dag är mycket besvikna.

Den forna majoriteten har nu alla möjligheter att utveckla sin egen politik och vara en stark motpart i valet om fyra år. Men framför allt ska de vara en kravställande opposition som tar alla möjligheter till att nyttja sin position för att Karlstad ska stå sig starka och inte drunkna i vänsterpolitik.

Artikeltaggar

CenterpartietKarlstadKommunpolitikLedareMiljöpartietSocialdemokraternaÅsikter