Hoppa till huvudinnehållet

Hammaröbilden: Flygfoto över Skoghall

Publicerad:
Flygfoto från 1950-talet över Skoghall. Hovlandavägen går österut genom villaområdet i Haga mot Skoghallsverken. I korsningen, där nuvarande bensinmackar ligger, kan man ta till höger och följa Mörmovägen till Mörmo Gård. Fortsätter man i riktning mot Skoghallsverken kommer man till Bruksgatan som kantas av de röda arbetarbostäderna i området Lunden. Idrottsplatsen Lunnevi som ligger invid Lunden invigdes 1938. Som synes var Skoghalls centrum inte påbörjat. Det invigdes under 1960-talet.
Flygfoto från 1950-talet över Skoghall. Hovlandavägen går österut genom villaområdet i Haga mot Skoghallsverken. I korsningen, där nuvarande bensinmackar ligger, kan man ta till höger och följa Mörmovägen till Mörmo Gård. Fortsätter man i riktning mot Skoghallsverken kommer man till Bruksgatan som kantas av de röda arbetarbostäderna i området Lunden. Idrottsplatsen Lunnevi som ligger invid Lunden invigdes 1938. Som synes var Skoghalls centrum inte påbörjat. Det invigdes under 1960-talet. Foto: Hammarö hembygdsförening

I samarbete med Hammarö hembygdsförening publicerar Karlstads-Tidningen varje vecka en bild från det gamla Hammarö.

Artikeltaggar

HammaröHistoriaLokalhistoriaMeraSkoghall

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.