Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens efterlysning: Väse blir utan julgran i år

Publicerad:
Fjolårets julgran hämtades från Kanikenäsbanken intill gamla Café August innan den transporterades till Stora torget.
Fjolårets julgran hämtades från Kanikenäsbanken intill gamla Café August innan den transporterades till Stora torget. Foto: Tommy Andersson

Julen närmar sig och nu går Karlstads kommun ut och efterlyser årets julgranar. Men Väse blir utan gran i år.

Anledningen är att det pågår ett byggarbete i anslutning till den permanenta julgransfot som granen brukar stå i.

Som traditionen bjuder placerar kommunen ut julgranar på torg och besöksplatser i Karlstads kommun. För att hitta de ståtligaste granarna vill kommunen ha tips från Karlstadsborna. Kommunen står för kostnaden för att ta ner granen och hjälper till att fräsa bort stubben efteråt.

För att granen ska passa för någon av platserna ska den vara mellan sex och 15 meter hög, den ska bara ha en stam som ska vara rak. Granen ska se snygg ut från alla håll och ha täta grenar som är jämt fördelade och ha gröna barr.

Den måste vara lätt att komma åt så att inget skadas vid nedtagningen. Det är även nödvändigt att granen står nära en väg, så att den är inom kranbilens räckvidd. Avståndet till uppställningsplatsen ska helst inte vara för långt.

De som har en gran som de tror skulle passa får gärna skicka in bilder på granen ur olika vinklar till . Det är viktigt att skriva med var granen finns, namn och telefonnummer.

Urvalet sker löpande så den som har en lämplig gran är välkommen att kontakta kommunen så snart som möjligt. Planen är att ner och sätta ut granarna i början av första adventsveckan, vecka 47.

I år behövs det sju granar som ska placeras på följande platser:

  • Stora Torget
  • Hagatorget
  • Bibliotekshuset i Karlstad
  • Molkom, på torget vid Coop
  • Stationsparken i Edsvalla
  • Norsplan i Vålberg
  • Biblioteket i Skattkärr

Artikeltaggar

BibliotekshusetCafé AugustEdsvallaHagaJulKarlstads kommunMolkomNyheterSkattkärrStora torgetStora torgetVålbergVäse

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.