Hoppa till huvudinnehållet

De laddar för en festlig helg i centrum

Publicerad:
Reporter Charlotte Brunmark
Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@kt.se
Lotta Wiandt, Ann-Sophie Redfern, Charlott Lenback och Åsa Eriksson gör sig redo för folkfest i centrum.
Lotta Wiandt, Ann-Sophie Redfern, Charlott Lenback och Åsa Eriksson gör sig redo för folkfest i centrum. Foto: Charlotte Brunmark

Roblox med Youtube-stjärnor, intervjuer, samtal, happenings och shower. På torsdagen går startskottet för Citysammans, en helg med syfte att locka folk till stadskärnan.

– Vi hoppas att alla går man ur huse för att ta del av några fantastiska dagar, säger Charlott Lenback, marknadsansvarig för Duvan och 15-huset.

Med allt fler som handlar på nätet eller i köpcenter, har tomma stadskärnor varit något som det har pratats om de senaste åren. Efter en pandemi och rådande situation med förhöjda levnadskostnader och inflation, är tongångarna kring Karlstads centrum dock positiva. Nu laddar representanterna för Karlstads centrum för en fullspäckad helg – med uppträdanden, shower och spännande gäster.

– Vi har gått igenom coronapandemin och det har svetsat samman oss i centrum. Tidigare kunde vi sitta och planera vad vi skulle göra om ett år, men under pandemin fick vi lära oss att tänka hur vi ska göra redan imorgon. Det gör att vi har ett arbetssätt som är väldigt flexibelt, säger Ann-Sophie Redfern, centrumchef för Mitticity.

Charlott Lenback håller med:

– Det är en ljus framtid, vi har nyöppningar på gång och ombyggnationer. Massa kul.

Ann-Sophie Redfern tar vid igen:

– Ja, och sen kommer ju en karaokebar på Duvan. På Mitticity bubblar det också. Vi har ställt om, se på Panduro som är en typisk omnichannel-butik. Folk går till butikerna för att klämma och känna, sen beställer många på nätet.

Alla ser de nu fram emot att en festlig långhelg i city.

– Här där vi står nu, i Intersports gamla lokaler, kommer det bli en spelhubb där man kan spela Roblox. Yumi och Tomu, YouTube-stjärnorna, kommer till Soltorget på lördag där man även kan få träffa dem. Vi har 160 meet and greet-biljetter, säger Åsa Eriksson, vd för Centrum Karlstad.

"Vi har gått igenom coronapandemin och det har svetsat samman oss i centrum", säger Ann-Sophie Redfern.
"Vi har gått igenom coronapandemin och det har svetsat samman oss i centrum", säger Ann-Sophie Redfern. Foto: Charlotte Brunmark

Späckat program

Ett organiserat kaos, är vad cityrepresentanterna hoppas på. Sist Youtube-stjärnorna kom till centrum blev det lite av ett kaos, därför har man nu ett schema för ”meet and greet” med biljetter som släpps prick 12.15 på lördag. Men det är såklart inte bara dem helgen handlar om. Åsa Eriksson pushar för några programpunkter:

– Geijerskolan uppträder, Johan Östling och Björn A. Ling har livepodd på fredag, Olof Wretling blir intervjuad precis innan premiären av hans nya föreställning. Mycket sker på Soltorget men även på Stora torget kommer det hända grejer. På lördag kommer till exempel ambulans, polis, räddningstjänst och bokbuss att finnas där.

Ett minutiöst schema med något för alla åldrar, är vad centrum bjuder på. Men icke att förglömma är stadens butiker och restauranger.

– Det kommer finnas massa erbjudanden, och vi vill att det som händer ska kännas inne på varje café, restaurang och butik. Ett organiserat kaos, ler Charlott Lenback.

Några hållpunkter i helgen

Citysammans

Torsdag 12.00: Lunchdisco på Soltorget. Fredag 11.45: Livepodd med Johan Östling och Björn A. Ling. Lördag 13.00: Yumi och Tomu spelar Roblox live, Soltorget. Fler hållpunkter på hemsida: www.centrumkarlstad.se

Artikeltaggar

Ann-Sophie RedfernButikerCharlott LenbackDuvanhusetKarlstadMitticityNyheterOlof Wretling

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.