Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Tullhusgatan mot Kanikenäsbanken

Publicerad:
Tullhusgatan 1985.
Tullhusgatan 1985. Foto: Ulf Lindberg

År 1985 var Kanikenäsbanken ett industriområde med lagerlokaler och moderna kontorsbyggnader. Ett ungt område i ett ursprungligt våtmarksområde som gradvis fyllts igen sedan 1950-talet och vuxit sig allt större. Tullhusgatan framför oss förbinder centrala Karlstad med Viken och Orrholmen. Ett tullhus och en tullbil syns till höger i bild.

Tullhusgatan 2022.
Tullhusgatan 2022. Foto: Monica Kullgren

I dag omges hamnområdet av promenadstråk med bostäder, arbetsplatser och restauranger som uppfördes från millennieskiftet och framåt. Huset närmast i bild byggdes 2017. Karlstads kommun skriver i sitt kulturmiljöprogram: "Fenomenet är tidstypiskt för sekelskiftet 2000, att bygga vid vatten på en före detta industritomt i staden."

Artikeltaggar

Gamla CarlstadKanikenäshamnenKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsenTullhusgatan

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.