Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Baksidan av hotell Drott

Publicerad:
Reporter Monica Kullgren
Monica Kullgren
monica.kullgren@kt.se
Kvarvarande hus i kvarteret Jägaren 1961.
Kvarvarande hus i kvarteret Jägaren 1961. Foto: Okänd, Karlstads kommun

Kvarteret Jägaren den 16 augusti 1961. Här bygger man Tempovaruhuset, som i dag är Åhléns, med flera butiker och kontor. Hotell Drott, en jugendbyggnad från 1909 med stora ateljéfönster i de övre planen, fanns ensam kvar i kvarteret. I ateljéerna verkade under 1910-talet fotograferna Karl Gustaf Wiborgh, Elsa Karlsson och Petrus Pramm.

Samma vy från Åhléns parkering 2022.
Samma vy från Åhléns parkering 2022. Foto: Monica Kullgren

I dag kan man se baksidan av hotell Drott från Åhléns parkering några våningar upp. Fasaden har genomgått förändringar vid flera tillfällen. Ateljéfönstren har ersatts av mindre fönster och det har byggts till en våning. Taket och vinden brann i september 2002 i samband med underhållsarbete. Det blev en stor nyhet även i riksmedia.

Artikeltaggar

DrottGamla CarlstadKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsenÅhléns

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.