Hoppa till huvudinnehållet

Kvinnokvartett behåller makt

Publicerad:
Solweig Gard (S), Britt Zetterberg Bagge (MP), Margareta Ivarsson (C) och Lillemor Larsson (V) har styrt Hammarö kommun de senaste två åren. Foto: Peter Bäcker

Det sittande styret bestående av S, C, V och MP ser ut att få förnyat förtroende, trots att V tappar ett mandat.

De fyra partierna får tillsammans 16 mandat, av 31.

Socialdemokraterna går framåt och är fortfarande största parti och hade 36,5 procent, en ökning med 0,8 procent, när nio av tio distrikt var räknade.

– Vi gick till val var och en för sig. Visst har vi haft olika åsikter, men vi sa att vi skulle klara detta till och med december 2022, och det har vi gjort, säger kommunstyrelsens ordförande Solweig Gard (S).

Ska förhandla

Nu har de fyra partierna tillsatt en förhandlingsdelegation och Solweig Gard har fått sitt partis mandat att förhandla.

– Vi kommer att resonera om vad som är viktigt för varje parti, vi har ju en del olika åsikter. Men jag är hoppfull.

Solweig Gard utesluter helt ett samarbete med SD Hon stänger inte dörren helt för Sans o balans, men hon tror inte att det kommer att behövas.

Även Moderaterna gick framåt, från 22 till 23 procent. Men mandaten tillsammans med L och KD räcker inte för Hammarösamverkan.

SD behåller sina tre mandat och SOB verkar ta sig in med 2,1 procent av rösterna.

Artikeltaggar

Hammarö kommunNyheterPolitikerVal 2022

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.