Arman Teimouri: ”Sverige behöver ett maktskifte”

Politik
PUBLICERAD:
"Johan Pehrson har under sin korta tid som partiledare fångat medborgarnas intresse. Han har på ett handlingskraftigt sätt åtagit sig ledarrollen i en svår tid", skriver Arman Teimouri.
Foto: Fredrik Persson/TT
För bara några månader sedan var Liberalerna uträknade. Men partiet gick från ett mörkt underläge till en ljus framgång. Liberalerna är en viktig kraft i Sveriges riksdag. En kraft som kämpar för skolan, klimatet och inte minst integrationen. Tre avgörande framtidsfrågor.

Men framgången skedde inte av sig själv. Nyamko Sabuni gjorde ett viktigt förarbete. Hon genomförde den förändringsresa som partiet så väl behövde. Tydligheten kring en liberal borgerlig regering och framför allt ny politik för skolan, klimatet och integrationen var avgörande. Men som i alla andra organisationer har varje ledare sin tid. När Sabuni lämnade tidigare i våras tog Johan Pehrson vid och kunde avsluta det arbete hon startade.

Det kan konstateras att Sverige efter åtta år på fel kurs behöver en ny riktning. Med valresultatet kan man fråga sig vad socialdemokratiska väljare ser att den nuvarande regeringen skulle kunna åstadkomma som ingen annan ser? Sverige behöver helt klart ett maktskifte, med en liberal och borgerlig regering. Att Liberalerna är garanten har varit en avgörande punkt för valframgången.

Liberalerna är dessutom Sveriges skolparti. Att som enda parti med tydlighet lyfta skolfrågan är också en avgörande punkt för framgången. Partiet har presenterat kraftfulla skolpolitiska krav inför de borgerliga budgetförhandlingar som väntar efter valet. Liberalerna föreslår sammantaget ett paket om 16 miljarder för att vända utvecklingen i den svenska skolan.

Johan Pehrson har under sin korta tid som partiledare fångat medborgarnas intresse. Han har på ett handlingskraftigt sätt åtagit sig ledarrollen i en svår tid. Rätt nattsvart start om man bara tittar några månader tillbaka. Men han är en personlighet som medelsvensson gillar. Han lyfter de frågor som är på allas läppar. Givetvis har det också varit en framgång för partiet.

Liberalerna är inte bara garanten för ett liberalt och borgerligt maktskifte. De är partiet som sätter skolan först och har lösningarna på segregationen och otryggheten. Liberalerna är partiet som vet att mer kunskap i skolan i dag hindrar brotten och skapar jobben i morgon. Och de är partiet som vet att klimathotet måste mötas med teknik och framtidstro.

Partiet är garanten för att en borgerlig statsminister genomför liberal politik. I stället för en svag regering som gör för lite, för rött och för sent. Det kommer kännas tryggt med Liberalerna i regering.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Karlstads-Tidningens politiska linje.