Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Hamngatan framför Centralstationen

Publicerad:
Hamngatan utanför stationshuset 1974.
Hamngatan utanför stationshuset 1974. Foto: Okänd, Karlstads kommun

År 1974 var hela Hamngatan belagd med gatsten. Trafiken framför Centralstationen hölls åtskild från Hamngatan med en refug. Här gick det att korttidsparkera med myntautomater. Betongsuggor förhindrade högersväng från Hamngatan till Järnvägsgatan.

Hamngatan framför stationshuset 2022.
Hamngatan framför stationshuset 2022. Foto: Monica Kullgren

I dag är Hamngatan asfalterad och har fått trafiksignaler. Till höger syns gång - och cykelrampen som byggdes 1987. Tidigare hade Vikentunneln endast haft en trappnedgång vid taxistationen. Hänvisningsskyltar till parkering "skymmer" stationshusets fasad.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadHamngatanJärnvägsgatanKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.