Hoppa till huvudinnehållet

Sara Gunnarsson: ”Sverige kan bättre utan Socialdemokraterna”

Publicerad:
"Sverige kan bättre och ska Sverige kunna det, då behövs en ny regering", skriver Sara Gunnarsson (L).
"Sverige kan bättre och ska Sverige kunna det, då behövs en ny regering", skriver Sara Gunnarsson (L). Foto: Anders Wiklund/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Karlstads-Tidningens politiska linje.

Med endast 10 dagar kvar till valet ser det ut att vara dött lopp mellan de två regeringsalternativen. I stället för att försöka övertyga väljarna med sin politik, väljer nu partier att gå över till den mindre trevliga sidan av politiken – smutskastningen. Värst av partierna är vårt eget regeringsparti som hellre kastar dynga än att ta ansvar för Sverige.

Det är med stor irritation jag de senaste veckorna följt den nationella politiken. Smutskastning, misstroende och rent utsagt djävulskap har varit prioriterat i flera partiers kommunikationer. Det är inte längre ”bara” håra ord i debatter som gäller, ytan det är också skällhundar på sociala medier och i mängder av sponsrade inlägg. Tusentals kronor har spenderats på att misskreditera andra partier, än att fokusera på just sig själv. Värst av dem alla är vårt eget regeringsparti Socialdemokraterna.

De värsta skällhundarna har varit regeringens mest pinsamma och opålitliga statsråd Annika Strandhäll och Morgan Johansson. Det är som två ouppfostrade tonåringar som väljer tjuvnyp och elaka ord bakom en skärm, snarare än att mötas i debatt. Jag vet inte hur många gånger jag sett politiska motståndare från Liberalerna och andra partiet som försökt utmanat dem i debatt – öga mot öga – men inte ens fått svar. Nej, för att mötas bortom skärmen, de sociala medierna, då måste man ju plötsligt ta ansvar.

Socialdemokraterna har denna valrörelse verkligen visat vad de är för typ av parti. Deras fräckhet har varit särskilt stor mot ett parti, de hoppas kommer vilja samarbeta med dem efter valet, Liberalerna.

Men man kan inte i ena sekunden hänga ut ett parti och kalla deras partiföreträdare för ”rasister” och dörrmattor åt nazism och i nästa sekund mana att de ska samarbeta med en själv. Det är som att först strö salt i ett sår och sen vilja sy ihop det. Problemet är bara såret är för trasigt för att det någonsin ska kunna bli bra igen.

En ironisk reflektion är att dessa två skällhundar inte alltid har koll på den egna politiken och framför allt inte på deras nationella valplan. Det var som när Liberalerna la fram sitt förslag att barn som går i förskolan ska lära sig det svenska språket. Då skrev Annika Strandhäll på Twitter att förslaget rasistiskt. Knappt en vecka senare presenterade Socialdemokraterna ett liknande förslag. Så förslaget kan ju inte ha varit helt katastrofalt dåligt och rasistiskt som Annika Strandhäll fick det att framstå.

Att sno politiska förslag från andra verkar vara något Socialdemokraterna gärna gör. Nej, detta är knappast första gången. Det verkar snarare vara en genomgående trend. Exempelvis har de kopierat Liberalernas skolpolitik och mycket rättspolitisk från Moderaterna. Det är pinsamt och ovärdigt Sveriges största parti.

Under parollen ”Sverige kan bättre” går de till val och jag kan inte annat än att hålla med. Sverige kan bättre och ska Sverige kunna det, då behövs en ny regering. En liberal och borgerlig regering. Ett bättre alternativ med egna förslag, som man inte snott av andra och en regering som kan göra bättre för Sverige. Jag lägger inte helt otippat min röst på Liberalerna. För vem vill inte tycka rätt från början, snarare än att vara efterklok som Socialdemokraterna.

Artikeltaggar

Annika StrandhällÅsikterLedareLiberalernaModeraternaMorgan JohanssonPolitikSocialdemokraternaVal