Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Scandic hotell vid Klarälven

Publicerad:
Reporter Monica Kullgren
Monica Kullgren
monica.kullgren@kt.se
Esso motorhotell, okänt årtal.
Esso motorhotell, okänt årtal. Foto: Kurt Wreime

Esso motorhotell byggdes 1970 i samband med att nuvarande E18 drogs genom Karlstad. På området fanns också en mack med butik och serviceverkstad enligt principen ”allt för bilisten”. Byggnaden anses ha en tidstypisk arkitektur och representera privatbilismens ökade betydelse i samhället under 1950–1970-talen.

Samma byggnad, namn Scandic Klarälven, 2022.
Samma byggnad, namn Scandic Klarälven, 2022. Foto: Monica Kullgren

Idag heter hotellkedjan Scandic. Ingo-macken är obemannad. Butiken och serviceverkstaden revs 2008. En upplyst cykelväg går längs med Sandbäcksgatan. Parkeringsplatserna har fått tak och laddstolpar för elbil. Hotellet har byggts till, bland annat 1983, med samma utformning som den ursprungliga byggnaden.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.