Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Vy mot Jakobsbergsskogen och Rosenborgsgatan

Publicerad:
Reporter Monica Kullgren
Monica Kullgren
monica.kullgren@kt.se
Jakobsbergsskogen och Rosenborgsgatan 1970.
Jakobsbergsskogen och Rosenborgsgatan 1970. Foto: Okänd, Karlstads kommun

Fotografi från grusparkeringen upp mot Jakobsbergsskogen år 1970. Bilarna på Rosenborgsgatan är kanske på väg mot Valmets kontorsanläggning som idag rivits till förmån för förskolan Rödklövern och bostadshus på Knud Dahls väg.

Jakobsbergsskogen och Rosenborgsgatan 2022.
Jakobsbergsskogen och Rosenborgsgatan 2022. Foto: Monica Kullgren

Samma utsikt med ryggen mot Regionens hus som byggdes 1990. Parkeringen har asfalterats. Bilvägen på vallen har stabiliserats med sten. Till vänster ses nybyggda studentbostäder som Region Värmland hyr till bland annat läkarstudenter.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadJakobsbergKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsenRegion VärmlandRegionens husValmet

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.