Hoppa till huvudinnehållet

Hanna Hellquist och hennes vänner rustar trädgården i tv-serie

Publicerad:
Hanna Hellquist på gården i Grums.
Hanna Hellquist på gården i Grums. Foto: SVT

När Hanna Hellquist ärvde sin pappas gård utanför Grums var den i stort behov av renovering och i flera år har hon rustat upp husen på gården. Nu ska hon anlägga en trädgård och tar hjälp av bland andra artisten Oscar Zia, deckarförfattaren Malin Persson Giolito och sin På Spåret-partner Ina Lundström.

Under rubriken Sommaren i Grums följer SVT arbetet i sex avsnitt. Hanna Hellquist planerar att anlägga en riktig trädgård med örter och perenner, en ekopool och en äng för att insekterna ska trivas. Trädgårdsmästare Anders Stålhand lotsar Hanna Hellquist genom trädgårdens olika göromål, men framför allt räknar Hanna med att de vänner som kommer på besök är beredda att jobba. För så är det hos Hanna Hellquist – man får jobba.

– Det har varit otroligt roligt att få jobba så nära med Anders, som rakt av är Sveriges kunnigaste och roligaste trädgårdsmästare, säger Hanna Hellquist, i ett pressmeddelande.

Förutom trädgårdsarbete blir det också loppisbesök och samtal om livets stora frågor. Det handlar om att skaffa barn eller inte, om klimatångest, djur, alkoholism och om att ärva en livsuppgift. Andra vänner som besöker Hanna Hellquist i Grums är komikern Jonatan Unge, låtskrivaren Josefin ”Little” Jinder, radiokollegorna Kodjo Akolor och David Druid.

Sommaren i Grums visas på SVT Play tisdag 23 augusti kl. 02.00 (1-6) och i SVT1 kl. 21.00 samma kväll: Sommaren i Grums (1:6)

Artikeltaggar

GrumsNöje/KulturSVTTrädgård

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.