Arman Teimouri: ”Den så kallade feministiska regeringen har misslyckats”

Ledare
PUBLICERAD:
”Skyddade boenden runt om i landet kan jämföras med fina hotells popularitet, givetvis med den stora skillnaden att kvinnor och barn flyr dit för att skydda sig”, skriver Arman Teimouri.
Foto: Malin Hoelstad / Svd / TT
Sverige är visserligen ett av världens mest jämställda länder, men utvecklingen har under de senaste två mandatperioderna stått och stampat. Den så kallade feministiska regeringen har misslyckats totalt.

Den socialdemokratiska regeringen har inte klarat av att vara den feministiska regering som de så fint försöker utse sig för att vara. Fina ord är inget annat än just fina ord. Ska vi komma framåt krävs handlingskraft.

Man behöver inte anstränga sig för att förstå att feminismen lyser med sin frånvaro i regeringens arbete. Förra året anmäldes närmare 10 000 våldtäkter. Skyddade boenden runt om i landet kan jämföras med fina hotells popularitet, givetvis med den stora skillnaden att kvinnor och barn flyr dit för att skydda sig. Den upplevda otryggheten hos kvinnor i det egna bostadsområdet ökar markant, samtidigt som den socialdemokratiska regeringen skriver vackra valbudskap.

Vi kan fortsätta. För att nya företag och innovationer ska skapas och växa krävs ofta kapital. Knappt en procent av riskkapitalet i Sverige går till kvinnor. Gapet mellan kvinnor och mäns kapitalinkomster ökar. Utanförskapet bland utrikesfödda kvinnor ökar och kvinnor släpar fortfarande efter ekonomiskt. Endast hälften av utrikes födda kvinnor i arbetsför ålder är självförsörjande. Under Socialdemokraternas regeringstid har arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor ökat med 30 procent. Och samtidigt breder hedersförtrycket ut sig allt mer.

Det är inte förvånande att Sverige har haft denna utveckling. Sverige har en avsaknad av integrationspolitik. Vi har en regering som hellre ökar bidragen än att få människor i arbete. Vi har en regering som straffar företagande och innovation. Vi har en regering som hellre höjer skatter och för den delen inte förstår sig på jämställda löner och sparkapital. Friheten minskar och gapet ökar. Den största förloraren är jämställdheten.

Ska Sverige lyckas vända trenden krävs ett omtag i politiken. Det krävs en liberal och borgerlig regering för att kvinnors otrygghet ska vändas, hedersförtrycket motas tillbaka och en politik för ökad ekonomisk självbestämmande komma på plats. Liberalerna är den naturliga motorn för jämställdhetsarbetet i en ny borgerlig regering.

Kort och gott så behöver jämställdheten ett liberalt och borgerligt maktskifte. Värt att tänka på när man lägger sin röst i årets val.

"Den upplevda otryggheten hos kvinnor i det egna bostadsområdet ökar markant, samtidigt som den socialdemokratiska regeringen skriver vackra valbudskap", skriver Arman Teimouri.

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.