Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Ringervägen på Sundsta

Publicerad:
Reporter Monica Kullgren
Monica Kullgren
monica.kullgren@kt.se
Ringervägen svänger av till höger, 1943.
Ringervägen svänger av till höger, 1943. Foto: Dan Gunner

Här byggs det nytt år 1943. Vi står på Rudsvägen och tittar söderut mot Karlstad centrum och Ringervägen som svänger av till höger. Två nya bostadskvarter är under färdigställande. Ännu står den gamla ladan kvar.

Ringervägen svänger av till höger, 2022.
Ringervägen svänger av till höger, 2022. Foto: Monica Kullgren

I dag är området etablerat och träden uppvuxna. Husfasaderna har ändrats något, man har fått inglasade balkonger. Nu byggs det nytt igen på andra sidan Ringervägen där förut cykeln stod parkerad. Här växer nya Sundsta torg fram med 250 bostäder.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsenRudsvägenSundsta

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.