Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Vävaregatan på Norrstrand

Publicerad:
Reporter Monica Kullgren
Monica Kullgren
monica.kullgren@kt.se
Vävaregatan 1956.
Vävaregatan 1956. Foto: Okänd. Karlstads kommun.

Fotot är från 1956. Vi står några trappor upp i en fastighet på Rudsvägen 18 och tittar österut mot Vävaregatan som går åt Kroppkärr till. I slutet av kvarteret skymtar Norrstrandstorget och två trevåningshus från 1940-talet som är sig lika än i dag. Till vänster ser vi ett fält som tillhör handelsträdgården Solliden.

Vävaregatan 2022.
Vävaregatan 2022. Foto: Monica Kullgren

Bara några år senare skulle trävillan på gamla bilden på Vävaregatan 3 rivas. Samma öde mötte Solliden. I stället uppfördes kommunala hyresfastigheter på båda sidorna om gatan. NWT skrev om det nya bostadsområdet år 1960 och beskrev området som barnrikt och att mammorna kunde se lekplatserna från köksfönstret.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadKarlstadLokalhistoriaMeraNorrstrandPlatsen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.