Putte för hela familjen

Musik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Daniel Adams-Ray spelar på stora scenen på fredag.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Det blir god och blandad musikunderhållning hos Putte i parken, som nu blir av efter två inställda pandemiår. Här finns något för alla smaker.
– Det finns ett sug efter livemusik och att umgås. Vi är jätteglada och stolta över att ha med både mello-vinnare och Grammisvinnare bland artisterna, säger Emelie Fredriksson, projektledare för Putte i Parken.

Stora scenen inleder första dagen med värmländsk country-rock av Erika Johansson från Kil. Cornelia Jacobs, Daniel Adams-Ray, Nause, A36, The Latin Kings och Emil Assergård är några av de andra kända artisterna som äntrar stora scenen på Norra fältet torsdag till lördag den 30 juni till 2 juli.

Emelie Fredriksson, projektledare på Putte i parken, hoppas på fortsatt vacker väder under festivalen.
Foto: Monica Kullgren

– Det har varit lite svårare att boka artister eftersom det är många som skjutit upp sina turnéer på grund av pandemin. Men tack vare bra bokare har vi fått ihop detta starka program. Jag vill också gärna lyfta fram de nya artisterna på Nemis-scenen, det är superbra akter, säger Emelie Fredriksson.

Ny svensk musik

Uppträdandena på stora scenen varvas med nya svenska band på Nemis-scenen (New Music In Sweden). Studiefrämjandet har valt bland band som är oetablerade, men redo att ta steget ut i offentligheten. Man vill lyfta fram och spegla den bredd som musiken i Sverige har i dag. De flesta Nemis-banden som spelar på Putte i parken har lokal eller regional anknytning till Värmland.

Johan Carlsson, musikansvarig på Studiefrämjandet Örebro-Värmland.
Foto: Monica Kullgren

– Det blir allt ifrån lågmäld pop till stenhård metal. Vi börjar spela direkt på Nemis-scenen när en artist på stora scenen slår av sista tonen på sin spelning, så att folk märker att det händer någonting, säger Johan Carlsson, musikansvarig på Studiefrämjandet Örebro-Värmland.

Progginfluerade bandet Gaarden från Arvika har korats till Puttes val bland Nemis-banden och får spela på den stora scenen på fredagen.

Arvikabandet Gaarden är en nykomling som korats till Puttes val och får därför spela på stora scenen på fredag.
Foto: Pressbild

Barnvänligt

Det är fri entré till konserterna och på området kan man köpa snacks, mat och dryck. Försäljning av sockervadd utlovas.

– Tivolit kommer att vara mer begränsat i år jämfört med tidigare, och då väljer vi att fokusera på de yngsta besökarna, säger Emelie Fredriksson.

Mot en yngre målgrupp riktar sig också scenprogrammet på lördagen då Bröderna Lindgren spelar för barnen och de med barnasinnet i behåll.

Promenadavstånd

För att ta sig till festivalen rekommenderas besökarna att gå, cykla eller ta någon av de gratisbussar som kommer att avgå från Stora torget. De stannar direkt utanför festivalområdet.

– Infanterigatan kommer att vara avstängd för biltrafik under festivalens öppettider. Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser vid Tingvalla isstadion och därifrån får man ta en promenad, säger Emelie Fredriksson.

– Vi hoppas på en topphelg och håller alla tummar och tår för fint väder.

De lokala Nemis-banden

Arga Fuskbyggarna (Torsby/Karlstad)

Aevy Lore (Uppsala/Karlstad)

BottomScrapit (Karlstad/Arvika)

Creatures (Vänersborg/Säffle)

Primal Instinct (Karlstad)

Reclaim The Silence (Karlstad)

Tiger Avenue (Karlstad)

Robin James and the Nicknames (Karlstad)

Så här jobbar Karlstads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.