Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Högre allmänna läroverket

Publicerad:
Högre Allmänna Läroverket med annex år 1949.
Högre Allmänna Läroverket med annex år 1949. Foto: Dan Gunner

Högre allmänna läroverket med annex så som det såg ut år 1949. Det är den äldsta skolan i Karlstad och den första byggnaden kom på plats redan 1586. 1759 invigdes en ny skolbyggnad ritad av Carl Hårleman och Carl Johan Cronstedt.

Tingvallagymnasiet 2022.
Tingvallagymnasiet 2022. Foto: Veronica Sjöblom

1966 kommunaliserades skolan och delades i två självständiga gymnasieskolor: Sundstagymnasiet (där läroverket bedrev undervisning från 1960) och Tingvallagymnasiet. Byggnaderna står kvar, men träd och parkeringsplatser har tillkommit.

Artikeltaggar

Gamla CarlstadGymnasieskolanKarlstadLokalhistoriaMeraPlatsenSundsta-ÄlvkullegymnasietTingvallagymnasietTingvallastaden

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.