Otippade odlingar efterlyses

Publicerad:
Foto: Pressbild

Det krävs inte en stor trädgård för att kunna odla blommor och grönsaker. Det vill trädgårds- och odlingsföretaget Nelson Garden bevisa och efterlyser Värmlands mest otippade odlingsplatser.

Det räcker med en liten del av vilket hem som helst och en stor portion kreativitet, menar företaget.

– Människor som odlar kommer närmare naturen, mår bättre och känner glädje och stolthet. Genom tävlingen Otippade odlingsplatser vill vi hylla alla kreativa odlingspionjärer som visar att det går att odla nästan överallt, säger Lovisa Back, kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden.

Tävlingen sker via Nelson Gardens sociala kanaler där bilder på kreativa och oväntade odlingar delas under hashtaggen #otippadodling.

Var som helst

Exempel på andra odlingsplatser kan vara på diskbänken, i lägenhetens hyllor eller i skogen. Odling kan också ske på höjden för den som har ont om plats, eller i andra föremål än krukor.

– Genom odlingen skapar vi ett friskare samhälle där både människor och natur mår bättre. Varje ny planta bidrar till att vi får fler sorters växter och djur omkring oss, säger Lovisa Back.

Till och med augusti

Utöver den länsspecifika tävlingen kommer Nelson Garden också att uppmärksamma den mest kreativa och otippade odlingslösningarna i hela Sverige. Tävlingen pågår till den 31 augusti.

Dela en bild på en otippad odlingsplats på Instagram eller Facebook tillsammans med en beskrivning av var i landet platsen finns. Tagga bilden med #otippadodling. Tänk på att ditt konto måste vara öppet för att juryn ska kunna se ditt bidrag. För dig som inte har sociala medier finns också möjlighet att mejla in ditt bidrag till. otippadodling@nelsongarden.com

Artikeltaggar

Karlstads kommunNyheterOdlingVärmlands län

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare