Hoppa till huvudinnehållet

Maja Rung spelar galaxhjälte

Publicerad:
Maja Rung från Karlstad spelar Penny Starfighter när 90-talets kultserie Kenny Starfighter gör comeback.
Maja Rung från Karlstad spelar Penny Starfighter när 90-talets kultserie Kenny Starfighter gör comeback. Foto: Pontus Löwenhielm/Jarowskij

Kenny Starfighter med Johan Rheborg i titelrollen blev en kultklassiker när serien visades på SVT 1997.

Nu kommer han tillbaka och har vid sin sida Penny Starfighter som spelas av Maja Rung från Karlstad.

Galaxhjältarna Kenny och Penny Starfighter ska tillsammans försöka stoppa den ondskefulle Dr Deo. Till sin hjälp har de en grupp barn med elvaåriga Ester i spetsen.

– Det känns så roligt att vi kan bjuda på det här storslagna och roliga rymdäventyret för hela familjen i höst. Man kan nästan säga att Kenny Starfighter är som en egen genre. Star Wars möter Deadpool möter Superhjältar – och kärlek uppstår! säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, i ett pressmeddelande.

Mystisk signal

Sofia och Tyrone från originalseriens barnhjältegäng har vuxit upp. Tillsammans har de fått två barn, Ester och Milo. En dag när Ester kommer hem från skolan upptäcker hon att hela familjen har försvunnit. Tillsammans med sina bästa vänner Errol och Vincent påbörjar hon sökandet efter sin familj.

Samtidigt når en mystisk signal fram till Galaxhjältarnas högkvarter på planeten Mylta. En sändare på Jorden, från 1997, har plötsligt aktiverats och det finns tecken på att superskurkarnas superskurk, Dr Deo, är tillbaka. Om så är fallet, vem ska stoppa honom? Kenny har inte synts till på 20 år… Så vem ska då hämta sändaren?

Barnens roller spelas av Kiwi Kasslind, Oliver Andersen, Anas Mounir och Kolbjörn Skarsgård. I övriga vuxenroller syns bland andra Simon J Berger, Johan Glans, Katrin Sundberg, Per Svensson, Annika Andersson, Marie Agerhäll och Thomas Hanzon.

”Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka” har premiär på SVT Play fredagen den 16 september och i SVT1 söndagen den 18 september.

Artikeltaggar

Johan RheborgKarlstadKarlstads kommunMaja RungNöje/KulturSVTSVT BarnTV

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.