Hoppa till huvudinnehållet

Veckans bild: Amatörtävling i Mariebergsskogen

Publicerad:
Tävlingsnummer delades ut och deltagarna har med både dragspel och gitarr.
Tävlingsnummer delades ut och deltagarna har med både dragspel och gitarr. Foto: Dan Gunner

1943 arrangerade tidningen Filmjournalen en amatörtävling i Mariebergsskogen. Vem som vann tävlingen är oklart, men den kända schlagersångerskan Ulla Billquist var i alla fall prisutdelare.

Vid tidpunkten var hon på toppen av sin karriär och mest känd för låten "Min soldat" som hon ofta framförde när hon uppträdde som fältartist under andra världskriget.

Några av tävlingsdeltagarna tillsammans med sångerskan Ulla Billquist utanför Friluftsteatern som invigdes samma år som Filmjournalen anordnade amatörtävlingen.
Några av tävlingsdeltagarna tillsammans med sångerskan Ulla Billquist utanför Friluftsteatern som invigdes samma år som Filmjournalen anordnade amatörtävlingen. Foto: Dan Gunner
Ulla Billquists låtar spelades ofta under Andra världskriget då "Min soldat" var som populärast. Andra kända inspelningar är bland andra "En månskenspromenad", "Köp rosor monsieur" och "Säg, hur har du det med kärleken i dag".
Ulla Billquists låtar spelades ofta under Andra världskriget då "Min soldat" var som populärast. Andra kända inspelningar är bland andra "En månskenspromenad", "Köp rosor monsieur" och "Säg, hur har du det med kärleken i dag". Foto: Dan Gunner

Artikeltaggar

Gamla CarlstadKarlstadLokalhistoriaMariebergsskogenMariebergsskogenMeraVeckans bild

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.