Hoppa till huvudinnehållet

Hammaröbilden: Brandstationen på Lövnäs

Publicerad:
En gammal brandbil.
En gammal brandbil. Foto: Hammarö hembygdsförening

Brandstationen på Lövnäs var i drift mellan åren 1946 och 1961. Sedan gick ansvaret för släckning över till Uddeholms Aktiebolags industribrandkår 1961. Året därpå invigdes den nuvarande brandstationen vid Industrileden. Enligt protokoll skedde avtackningen av Lövnäskåren på Tynäs restaurant tisdagen den 22 augusti. Inbjudna var ”samtliga brandmän, kommunens brandstyrelse, brandchef Wendel, Brandmästare Kull samt länsförbundets ordförande och förre fängelsedirektören Einar Landtgren, Karlstad”.

Artikeltaggar

BrandskyddHammaröHistoriska HammaröLokalhistoriaMera

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.