Hoppa till huvudinnehållet

Platsen: Gamla ishallen på Färjestad

Publicerad:
Färjestads ishall 1988.
Färjestads ishall 1988. Foto: Lennart Hamberg

Färjestads ishall med nybyggt tak invigdes den 4 november 1967 då Färjestad vann över Djurgården med 8–4. Matchen sågs av 10 610 åskådare, vilket då blev nytt publikrekord för ishockey i Värmland. Det var även i den här hallen som FBK tog sitt första guld 1981 då de segrade över ett annat Stockholmslag – AIK. Den här bilden är dock tagen 1988 – ett drygt decennium innan nästa stora investering av ishallen sker.

Löfbergs arena 2022.
Löfbergs arena 2022. Foto: Veronica Sjöblom

Hösten 1999 skrev FBK ett köpeavtal av den gamla ishallen med kommunen . Den nya arenan invigdes den 15 september 2001 och fick namnet Löfbergs lila arena, men bytte SHL-säsongen 2013/2014 namn till nuvarande Löfbergs arena. Det finns plats för 8 250 åskådare vid match och 10 300 vid konsert, vilket gör den till Sveriges sjätte största inomhusarena. Den 22 september 2001 spelades den första ishockeymatchen i arenan, återigen besegrade Färjestad Djurgården. Den här gången med 6–1 och Greger Artursson blev förste målskytt.

Artikeltaggar

AIK HockeyDjurgårdens IFFärjestadFärjestad BKGamla CarlstadGreger ArturssonIshockeyKarlstadLöfbergs ArenaLokalhistoriaMeraPlatsen

Så här jobbar KT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.